Thom Browne bril

HUNGRY EYES

KOOP EEN BRIL, HELP DE HORECA

Bril actie

Oost, West…

…thuis is ook niet alles. Maar weet je wat? We maken er het beste van. Door de gedeeltelijke lockdown zijn we aangewezen op onszelf, of op elkaar. Dus hangen we de slingers op in onze éigen woonkamer. We ontdoen Rummicub van het stof, zetten de borrelnoten op tafel en ontkurken een flesje Viognier of twee, terwijl het buiten koud en grimmig wordt. Hoe lang de lockdown duurt, dat weten we niet. Maar nu Sint en Santa voor de deur staan, hoogstwaarschijnlijk zonder gezelschap, struinen we alvast koortsachtig het internet af naar fool-proofrecepten. Logisch. We willen de goede sfeer in huis niet verpesten.

.

Een dinerbon (voor thuis)

Alleen, de piepers op het vuur zetten, dat kunnen we allemaal. Het is de verandering van spijs die doet eten, en daarnaast: het oog wil ook wat. Daarom geef ik je t/m 31 december 2020, bij aankoop van een (zonne)bril op sterkte:

EEN RESTAURANTBON
(VOOR THUIS) CADEAU

GESELECTEERDE RESTAURANTS

Ooh-lá-lá! Begin maar met watertanden, want deze lokale restaurants uit Eindhoven en Waalre doen mee: Gusto-040, Mr. Chang, Brasserie ’t Stationskoffiehuis, stadsrestaurant Welp, Bistro Le Cozy en sterrenrestaurant de Treeswijkhoeve*.

Bril actie

SPELREGELS

Voor een avondje thuis

 1. Kom naar de winkel en kies een bril die bij je past;
 2. Ontvang je voucher:
  – de waarde van je voucher is afhankelijk van je aankoopbedrag van de bril;
  – zonder voucher, geen eten!
  – heb je meer besteld dan de voucherwaarde? Betaal dan het resterende bedrag;
  – de voucher is eenmalig inwisselbaar t/m 31.01.21;
  – het bedrag op de voucher is niet restitueerbaar. Is de waarde van de voucher hoger dan je zelf aan eten en drinken wilt bestellen? Trakteer dan iemand anders op een etentje!
 3. Maak je keuze uit Gusto-040, Mr. Chang, ’t Stationskoffiehuis, Welp, Le Cozy of de Treeswijkhoeve* (klik op de naam om het menu te bekijken);
 4. Reserveer zelf je diner bij het restaurant en lever je voucher in:
  Let wel: je kunt alleen telefonisch reserveren: als je telefonisch je bestelling doorgeeft en je voucher vermeldt, wordt je voucherbedrag bij het ophalen van de bestelling in mindering gebracht op de rekening;
 5. Draag je bril, voel je mooi, dek de tafel, brandt de kaarsjes: maak er thuis een uitje van 🙂

Voor een avondje uit
Want de lockdown is niet voor eeuwig!

 1. Stap 1, 2 en 3 zijn hetzelfde als hierboven geschreven;
 2. Bezoek jouw restaurant, draag je bril, geniet van je eten;
 3. Lever na afloop jouw voucher in. Heb je meer gegeten en gedronken dan de waarde van je voucher? Betaal dan het resterende bedrag.

.

Nieuwe brillencollectie

Om jou het jaar feestelijk te laten afsluiten, heb ik de brillencollectie flink uitgebreid met super bijzondere monturen. Denk aan brillen van merken als KOMONO, DITA, CARTIER en THE BLACK LABEL. En heb je jouw tegoed nog niet verbruikt? Dan doet je zorgverzekering vóór 2021 waarschijnlijk nog een leuke duit in het zakje.

Dus, ik zou zeggen: haast jezelf naar de winkel! Geef deze winter je ‘hungry eyes’ maar eens goed de kost.

Bril actie

Bril Eindhoven

FOOD FOR THOUGHTS

Here’s a thought:

Wat is Eindhoven zonder de creatievelingen, de innovatievelingen die zich inzetten voor ‘onze stad’? Wat is Eindhoven zonder kleur, design en diversiteit? Denk er maar eens over na, want het is een reële gedachte. De wereld staat in de fik, en sommige zelfstandigen al onder water.

Neem de restauranthouders; de culinaire chefs van ‘Joie de vivre’. Hun glazen zijn inmiddels nagenoeg leeg. De Brabantse restaurants en café’s ogen donker, levenloos en verlaten. En de tafeltjes, ooit bemand door aangenaam gezelschap, zijn nu het evenbeeld van sociaal isolement. En ja, ook die van het Mr. Brown café uiteraard. De borrels, de etentjes, de kop koffie met taart tijdens het winkelen: we moeten het even doen zonder de gezelligheid en warmte van weleer. De lockdown heeft de bruisende ziel uit de stad verjaagd, als zuurstof in een glas prosecco die de bubbels in lauwe vergetelheid laat verdwijnen.

Cliché maar waar: samen staan we sterk. Daarom slaat Mr. Brown met dit initatief de handen ineen met anderen. Met zelfstandigen die, net als Mr. Brown, hun ambacht uitvoeren met passie en graag van betekenis zijn voor de stad. Zij hebben het nodig. Wij hebben het nodig. Want, here’s a thought:

Het gaat niet om de creatieveling, de innovatieveling, de lokale ondernemer. Leegstand en neergang: het treft ons allemaal: jou, mij, en iedereen bij wie de gedachte aan Eindhoven, het hart sneller laat kloppen van trots en pure voldoening.