About us

Ik ben die ene loofboom in het dennenbos

Ik ben als unicorn verkleed tussen een leger onbevreesde superhelden, en als ik een bril was; dan was ik het ronde frame in een kast vol met Aviators. Ik voel me weleens het buitenbeentje, de eenling in de menigte. Maar ‘anders zijn’ is niet mijn doel. Ik ben gewoon mezelf.

Ik ben geen ‘opticien’, dat woord dekt niet de lading. 
I am more than what you see, want ik ben een ‘optiekconcept’ dat je ervaart. Dat is niet blasé. Het is eigenlijk wat het is: een winkelformule met designbrillen, oogzorg en smaakbeleving onder één dak.

Die combinatie, een optiekzaak met een inpandig koffiecafé, laat wenkbrauwen fronsen en heel eerlijk, dat snap ik wel. Maar ik ben liever de beste versie van mezelf, dan het braafste jongetje van de klas. Dus ik draag wat bij mij past, als een bril die op mijn gezicht getekend lijkt. 

En ik daag jou uit, doe hetzelfde als ik! In een wereld met zoveel anderen, laat jij zien wij jíj bent. Draag de bril die bij jou past: be Eyeconic!
Ben die ene loofboom, in het bos vól met dennengeweld. 

With love,
Mr. Brown

Over Mr. Brown

Mr. Brown is een fictief persoon. Met zijn creatieve brein, warme persoonlijkheid en een zwak voor koffie en bijzondere brillen, is hij de imaginaire weerspiegeling van eigenaar Gertjan de Bruijn: opgeleid tot opticien en Bachelor of Arts Hotel Managementschool Maastricht. 

Mr. Brown, vernoemd naar zijn achternaam en het pand De Bruine Heer, verbeeldt zijn liefde voor het gastheerschap, visie op de optiek en in het algemeen: zijn kijk op ‘kwaliteit van leven’.