Je ziet mijn foto’s, je leest mijn verhalen, misschien pas je wel mijn
brillen
of – wie weet – drink jij mijn koffie. Maar wie ben ik?

DIT BEN IK

Iemand die avontuurlijk is, creatief en gastvrij. Ik praat graag, luister nog liever want ik ben leergierig, maar bovenal nieuwsgierig. Ik héb de tijd, want ik néém de tijd. Ik ben gepassioneerd, soms een tikkeltje eigenwijs en misschien, heel misschien, een beetje anders dan anders. Maar wie zal het zeggen? Dát bepaal jij.

 

Want dit ben ik. Een bourgondiër.
Ik hou van koffie, een krantje, rijkbelegde tosti’s en de geur van ‘special beans’. Ik hou van cheesecake, homemade cinnamon buns en – hoe kan het ook anders – chocolade brownies. Oh, en mijn guilty pleasure? Sticky apple pie. Die maak ik zelf. Het liefst met slagroom erbij. Maar hé, wat maakt het uit? Ik leef maar één keer.

 

Ik lach graag – hou van een grapje – en ik hou van honden: de labrador is mijn beste vriend. De warmte van gezelligheid, de passie van vakmanschap en de schoonheid van details, die raken me. Ik kies. Ik kies voor kwaliteit van leven: ik wil ontspannen, ik wil écht zien en ik wil genieten. Ik geniet van reizen, van ontdekkingstochten. Op zoek naar unieke monturen, verstopt over de héle wereld.

 

Parijs, Milaan, New York, of gewoon Amsterdam. Ik hou van design en ik vind het overal. Maar het allerliefst? Het liefste ben ik thuis.

 

Ik woon in de Bruine Heer en de winkel is mijn thuis. Het is een weerspiegeling van mijzelf: van mijn karakter en de liefde voor alles wat ik doe. Stap in mijn winkel en je stapt in mijn verhaal. De werkplaats is mijn kantoor, het koffiecafé mijn woonkamer. En die deel ik met iedereen. Het liefst natuurlijk met jou.

 

Alleen, – en nu verklap ik een geheim – ik besta niet écht, want ik ben een fictief persoon. Maar weet je wat? Ik kan zeggen dat ik lééf. Ik leef in ieders gedachten, zoals een boekpersonage leeft in ieders hoofd. Ik heb geen gezicht. En tegelijkertijd heb ik er zoveel. Jij weet het, en jij ziet me. Want jij bedenkt het. En zo is het. Eigenlijk zie ik er precies zo uit, zoals jíj dat wil.

 

Dus dit ben ik, en ik besta. Maar alleen in jouw gedachten, en alleen op papier. Mijn naam is Mr. Brown.

 

En wie ben jij?

Mr. Brown Specs & Beans is een initiatief van gebroeders Evert en Gertjan de Bruijn, met een knipoog naar hun eigen achternaam en het pand waar Mr. Brown gevestigd is: de Bruine Heer in Eindhoven.