Because
eyecare
oogzorg
Zie je nou wel!

Slecht zicht is een sluipziekte: je merkt pas hoe slecht je ziet, als je weet hoe het was om goed te zien. Daarom is het belangrijk om minimaal eens paar jaar je ogen te laten checken. Niet omdat dat moet, maar ‘because eyecare’. Want zo werkt het ook: je weet pas écht hoe zeer jij jouw zicht waardeert, als er een en ander aan je ogen mankeert.

Professioneel oogonderzoek

Ervaar je klachten aan je ogen of heb je het idee dat je minder goed ziet (met je bril of contactlenzen)? Bezoek de winkel voor een uitgebreid oogonderzoek:

Because eyecare.
Do you?

Stap 1. Oogmeting

Jij bent uniek. En geen oog is hetzelfde. Daarom neem ik eerst een anamnese af; vraag ik naar jouw persoonlijke situatie. Ik onderzoek je ooggezondheid, meet je oogdruk en de hoornvliesdikte. De sterktemeting verricht ik met de nieuwste oogmeettechnieken en  – apparatuur. Dat doe ik op de graad nauwkeurig. Door middel van binoculaire testen ten slotte, onderzoek ik de samenwerking tussen beide ogen. Daarvoor heb ik gediplomeerde opticiens in huis. Draag je contactlenzen? Dan word je geholpen door onze contactlensspecialist.

Precies weten wat onze oogmeting inhoudt? Op deze pagina wordt de oogmeting eenvoudig uitgelegd.

Stap 2. Meting brillenglas

Dan ga ik nog een stapje verder. Want naast je ogen, bepalen jouw lichaamshouding, de stand van je oren en van je hoofd of jij goed én prettig ziet. Daarom vorm ik een analyse van je kijkgedrag met innovatieve 3D-meetapparatuur, zodat ik brillenglazen kan ontwerpen die exact op jou zijn afgestemd. Ik hanteer o.a. de nanofocale Varilux X-series brillenglazen van wereldmarktleider Essilor. Deze staan bekend om scherp zicht voor zowel dichtbij als veraf, zonder schommelingen en extra hoofdbewegingen.

Stap 3. Kijkoplossing op maat

Ieder brillenglas slijp ik vervolgens op basis van jouw kijkgedrag en unieke meetgegevens. Zo verschilt niet alleen de correctie (voor veraf en dichtbij), maar ook de exacte plek van de correctie, de overgang en het kijkpunt per oog. Dat luistert allemaal zeer nauw. Lang verhaal kort: met een bril van Mr. Brown ervaar jij maximaal zicht en optimaal kijkcomfort. Dat wil zeggen dat je in jouw eigen comfortabele houding, op verschillende afstanden scherp én ontspannen ziet. Well, well! Mission accomplished!